musiciens de rue

Bonjour a tout le monde!
Jag hoppas att ni mår bra. Jag ska strax dra iväg hem till mormor, och börja göra mig i ordning. De renoverar hemma hos oss, så det går inte att fixa sig här. Jag ska på Toves födelsedagsmiddag. Hon har fyllt 18 nu, så hon är en stor flicka!
Den här mannen spelade så underbart fint. Han satt utanför Sacre coeur och spelade harpa (?). Ni kan säkert gissa vilken låt han spelade? En chansning? Ja, men ni hade rätt! My heart will go on.
I paris finns det jättemycket gatumusikanter, lite överallt. På metron är det ofta någon spelar. Det är rätt mys faktiskt!

Bisou

bonne nuit

Bonjour!
De renoverar hemma hos oss, byggarna har nästan pajat vårat modem. Så internet är segt. Laddar upp lite inlägg då och då, lite mindre än förut dock. Eftersom att jag vart så dålig med att ladda upp inlägg, så tröstar jag er med 3 bilder som jag tog när vi åkte batobus i Paris, april
bonne nuit = god natt! bisou

utsikt från sacre coeur

Titta hur fint staden lyser! Den här bilden är tagen från sacre coeur. Vad finns det att inte älska med Paris?
Bisou

hej

Bonjour!
Igår tog jag ledigt från bloggen, tänkte göra det idag med. Är inte på blogg-humör idag, eftersom att det är ett år sen min farmor dog idag. Men kanske bjussar på ett-två inlägg lite senare ikväll.
Bisou


France dans mon coeur



Säger inte denna bild allt? Tog även den på båten.









farao i paris



Det här är någon som är utklädd till en farao. Det är i närheten av eiffeltornet. När jag höll på att gå förbi där, och helt plötsligt fick syn på denna, trodde jag först att det var en staty. Sen lade jag märke till att den rörde på sig.

sexion d'assaut


Chatou



Bilden ovan är ett bevis på att det inte bara är Paris centrala ställen som är mysiga. Det här stället heter Chatou, och det är lite mindre centralt. Men det är fortfarande ingen förort. Det är jättemysigt och fräscht där faktiskt!






speed

Det finns inget bättre än fransk rap! Soprano är utav de bästa enligt mig. Även Sexion D'assaut är en stor favoritgrupp. En utav rapparna där (Métre Gims) är min kusins kompis. Vi skulle ha träffat honom under min sista visit, men det blev tyvärr inte så. Nästa gång.

Metro

Bonjour!

En grej till som Frankrike är känt för är deras tunnelbana (Metro). Deras metrostationer. Den stationen ni ser här ovan, jo det är också Victor Hugo. De har även som "kioskar", där de säljer tidningar. Det är inte direkt kioskar, men som ett litet tak. De finns vid nästan alla metrostationer. Det finns även med på bilden. En sak jag såg sist jag var i Paris, var att de byggt som små glas-spärrar framför tågrälsen, så att folk inte kan hoppa. Det är som en glasport, som är stängd, när tåget kommer så öppnas porten. Jag tycker det är jättebra att de utökat säkerheten, och jag tycker även att vi borde införa det i Sverige. De har dock inte byggt sådana portar i alla stationer, bara i vissa.

Notre dame

Älskade Notre Dame! Hit ska man verkligen åka. Jag har t om varit inne i den, men det var när jag var mindre. Det är jättevackert, både på utsidan och på insidan. Den här bilden tog jag när vi åkte Batobus. Besök Notre Dame, och gå in ifall ni kan. Ni missar något ifall ni åker till Paris och inte besöker Notre Dame.

För övrigt ska jag gå och lägga mig nu, har läkarbesök imorgon.
Bonne nuit et beaux reves (god natt och söta drömmar)
bisou

Café le victor hugo

En caféteria som ni måste besöka om ni åker till Paris är Café Le Victor Hugo. Det är ett café som ligger på Victor Hugo, jättebra service. Jättegod jus d'orange, (som förövrigt betyder apelsinjuice), jättegod chocolat chaud (varm choklad) och jättegod espresso. Eftersom att det ligger nära min morbrors hus, så brukade vi gå dit ganska ofta. Ni vet fransmän? De klarar sig inte en dag utan sin kopp kaffe!



Café le Victor Hugo.



chocolat chaud

Paris är modestaden!

Vi alla vet om att Paris är modestaden. De som bor i Frankrike, kan slänga på sig något casual, men ändå så ser det ändå väldigt chic ut. De har classe, som man säger på franska. Nu ska ni få se bilder på min morbrors dotter, som bor i Paris. Hon klär sig alltid jättefint.



Ganska casual, men ändå supersnyggt på henne!



Utanför deras hus. Pälskappan är köpt på Zara i Paris.

Bisou

St Germain et St Michel

Bonsoir!

I varje land, mitt i stan så där, så finns det en gammal liten stad. Som Gamla stan t ex. St Germain i Paris, påminner lite om Gamla stan. Där finns gamla byggnader, en massa caféer, (finns i för sig överallt i Paris) statyer, och en massa souvernirbutiker. Det är mysigt där faktiskt, och det är jävligt fint. Fortsätter man gå igenom St Germain, så kommer man fram till St michel, det ser nästan likadant ut. Och man ser Notre Dame från St michel.



St Germain



St germain, man kanske inte ser så tydligt. Men det var natt.



St michel <3



St Michel/Notre Dame

Grosse bisou

J'ADORE PARIS


Min underbara stad. Jag saknar Paris så mycket att det gör ont, även fast det inte ens gått 2 veckor sen jag kom hem. Det är min stad, det är där jag hör hemma. J'adore Paris

Louvre

Bonsoir tout le monde!
Detta är ett tidsinställt inlägg. Jag kommer tyvärr inte ha datan ikväll, så jag passar på att skicka iväg ett inlägg nu.



Ett utav ställena som jag älskar med Paris är Louvre. När vi åkte Batobus (som jag skrivit om i ett inlägg lite längre ner) så ville jag gå av vid Louvre. Jag hade alltid velat besöka Louvre, men hade aldrig gjort det. Det var jättemysigt, stort och fint. Bilden är tagen när jag var där i april. Det var nästan sommarvärme där då (konstigt nog), det var jättevarmt den dagen minns jag. Det var extra skönt att åka den där båten då. Vi satt och fikade och njöt av solen, Louvre men framförallt Paris. Eller jag gjorde iallafall det!

fransmän kan laga mat!

En sak vet vi alla om, att fransmännen är kända för sin klädstil. En annan grej är deras mat. Superb säger jag bara, med ett stort S. Jag stör mig på att jag inte riktigt minns vad den här restaurangen/caféterian heter?! Det enda jag minns är att den ligger utanför gallerian Montparnasse. Inte vid den stora "inne-parkeringen", utan på andra sidan gatan, där bilarna parkerat vid trottoaren. Delicious. Dessutom så har de världens godaste espresso där. Den maten jag beställde, som ni även ser på bilden ovan, ja det är Dietfood som består av sallad, kyckling och lite fransk senap. Mmm det vattnas i munnen!

Soprano - crazy


coupe de cheveux

Jag bestämde mig för att göra något impulsivt när jag var i Paris, december. Jag hade verkligen jättelång hår, alla mina vänner sade att de ville ha mitt hår. Men jag kände att nu var det dags. Nu var det dags att dra till frissan, och kapa av mer än halva håret. Många frågar hur jag vågade klippa mig hos en fransk frisör. Men hon som klippte mig hade fått pris. Och så klippte jag mig på Jean Luis David. En rätt känd frisörsalong, som finns i flera länder runt om nu. Så jag var ganska säker på att hon kunde sin grej. Vad tycks?

château de Versailles

Den senaste gången jag var i Paris (december-januari) var jag bara tvungen att åka till château de Versailles. Ni har säkert alla hört om det. Det är slottet där bl a Napoleon och Marie Antoinette bodde i. Det var verkligen jättefint där, men det var snö där. Det var ingen snö i Paris. Nu ska ni få se några utav bilderna















Grosse bisou

Champs elysées

Bonjour!

Den här bilden tog jag på Champs Elysées nu i december. Man ser en liten liten skymt av triumfbågen! Tydligen brukar de ha mycket julbelysningar där under vintern, mer än i år. Men jag tycker det var mysigt så här med.
Bisou

Parc de thoiry



Om ni tittar lite längre ner i arkivet, så kommer ni att se en bild på ett öppet landskap. Jag skrev att jag står framför Château De Thoiry och tar kort. Den här bilden har jag också tagit där, fast ur en annan vinkel.


Bakom slottet, låg en djurpark. Parc de Thoiry. Det fanns många fina djur att se på. Mitt i djurparken fanns en liten lejontunnel, som man kunde gå igenom. Det var som en glastunnel, och på taket låg det här fina lejonet.




"Växtdjur", vid utgången av djurparken.





Je suis moi



Den här låten var den första låten jag hörde i bilen, på väg hem från Charles De gaulle (Paris flygplats). Jag hörde den på radio nästan varje dag efter det. Det är en bra låt. OBS! Den sätter sig lätt på huvudet!

Je suis moi

Sacre coeur



Världens bästa Sacre coeur. Ordagrant så betyder Sacre coeur "det heliga hjärtat", ungefär så.



Utanför Sacre coeur. Han var rätt grym, han!



Påväg hem från Sacre coeur. Ni ser egentligen inte hur mycket trappor det är, men det är
sjukt mycket.
Lägg märke till att vi gick upp lika många trappor när vi skulle till Sacre coeur!
Men det var värt det. Så värt det.


portrait de moi



Bonsoir!

För alla som tänker åka till Montemartre, (där Sacre coeur ligger) så föreslår jag att ni går till en utav de hundratals konstnärer som finns där, och låter er ritas/målas av. Det här är ett porträtt av mig, det kanske inte är så likt mig, men det är ett minne som jag kommer ha med mig föralltid. Jag har t om ramat in den, så den hänger ovanför min säng nu. Det var en jättetrevlig konstnär som kom fram till mig och min morbrors fru. Han sa att han ville rita av mig, och jag tvekade aldrig.

Bisou







Domino's

Bonjour!
Nu ska jag göra lite reklam för en pizzeria ni bara måste gå till när ni är i Paris. Domino's pizza, på Rue Passy. Pizzerian är säkert inte fransk, men den finns ju inte heller här i Sverige. Så passa verkligen på om ni är där. Det där är "riktig" pizza, som smakar underbart.
Testa även deras chicken bits!



Bilden är tagen från google.

Pourquoi c'est beau ça? Varför är det vackert?



Den här låten lyssnade jag hela tiden på under min sista resa till Paris. Christophe Maé har så himla bra röst! Många av hans andra låtar är också bra, men den här låten är min personliga favorit.

"
Pourquoi c'est beau ça
Et çà ne l'est pas, vois
La beauté bonhomme ne s'explique pas
Pourquoi tu vois toi
Ce que moi je ne vois pas
On dit que l'homme ne voit que ce qu'il n'a pas
"


pont de ma vie



En bild jag tog när jag åkte Batobus, från Trocadéro. Där Eiffeltornet ligger. Då kanske ni undrar vad Batobus är för något? Jo, om ni åker till Paris under sommaren eller våren, så måste ni åka Batobus. Det är en "båtbuss". Den startar som sagt vid Eiffel, och åker förbi alla sevärdheter som t ex Notre Dame och Louvre. Du får själv välja om du vill gå av, eller åka rakt igenom alla sevärdheter. Slutstationen är såklart densamma som startstationen. Själv valde jag att gå av vid Louvre.

Château De Thoiry




Bonsoir tout le monde!
(Godkväll allihopa!)
Den här fina bilden tog jag när jag var på Château De Thoiry, som ligger ca 40 km ifrån Paris. Jag stod framför slottet och tog ett kort, det är därför ni inte ser något slott här. Jag älskade utsikten och var bara tvungen att ta några bilder. Det finns många öppna landskap vid staden Versailles. J'ADORE

grosse bisou = stor puss

this is paris



Säger inte den här videon allt?! Vilken jävla känsla.

Alla älskar vi Paris.

Hej!

Mitt namn är Tahmineh, jag är en tjej som verkligen brinner för Frankrikes huvudstad!
Jag har varit där många gånger när jag var mindre. Under 2010 åkte jag dit 2 gånger. Ena gången var jag där mellan 4 - 13 april och andra gången var jag där mellan 20 december och 3 januari (2011). Mitt bästa år hittills.
Jag älskar allt med staden, jag älskar hur människorna hälsar på varandra. Jag älskar trenden där. Jag älskar byggnaderna. Jag älskar musiken. Jag älskar croissants.

Nu tänker jag inte avslöja mer, men följ gärna min blogg där jag kommer att skriva om min största passion, Paris. Lägga upp franska låtar, skriva om deras mode. Skriva om mina resor. Jag kanske t om lägger upp något litet inlägg på franska!

Välkommen in till Paris underbart fina värld!



France, Montemartre april 2010


RSS 2.0