SAKNA PARIS!


JAG SAKNAR PARIS! den här bilden har jag tagit själv när jag åkte båt i Paris, och redigerat! Jag tycker den blev cool, lite oldschool så där!
Bises

École française de Tami

Hej och välkomna till Tami's franska skola. Idag ska ni få lära er allt som har med kroppen att göra. Inte exakt allting, men de viktigaste kroppsdelarna.
Les parties du corps = kroppsdelar
Le cou = hals
La poitrine = bröstkorg
Le ventre = mage
La hanche = höft
Le mamelon = bröstvårta
Le sein = bröst
La taille = midja
Le nombril = navel
La cuisse = lår
Le genou = knä
Le bras = arm
Le coude = armbåge
La main = hand
La nuque = nacke
Le dos = rygg
L'aselle = armhåla
La fesse = skinka (rumpa)
Le talon = häl
La femme = kvinna
L'homme = man
Les cheveux = hår
La peau = hud
Le sourcil = ögonbryn
Le cil = ögonfransar
Le nez = näsa
La lévre = läpp
Le menton = haka
Le front = panna
La tempe = tinning
L'œil = öga
La joue = kind
La narine = näsborre
La bouche = mun
La mâchoire = käke

La pilule = p-piller
Les règles = mens

rasta baby!

Halloj!
Reggae sitter väldigt långt in i hjärtat på mig, jag verkligen älskar reggae. Det är så skönt för mina öron att lyssna på det. Några av mina favoritartister är : Gyptian, Tanya Stephens, Alborosie, Sizzla, Kymani Marley, Ziggy Marley, Damian Marley, Bob Marley, Vybz Kartel, Abyssinians, Jah Cure, Collie Buddz.
Som iv-val i skolan har jag valt till textil färg och form, och på mitt projektarbete valde jag att sy en tygväska. Den är inte klar än, jag har inte sytt ihop den än, men jag har målat tyget. I rastafärger och tryck. Ni ska få se resultatet. (som som sagt ej är klart!)
som ni ser så sitter fram och baksidan ihop, jag kommer sedan att vika den och sy ihop kanterna.



höll på att stryka på för fullt!

Bisous!

mise à jour

Bonjour tout le monde!
Hur mår ni? Ursäkta mig för att jag inte hunnit uppdatera bloggen, men i lördags var jag ju på sweet 18. Det var riktigt nice. När vi kom dit var det lite pinsamt, för det var bara hennes familj där, och jag och mina tjejer var överfixade med kilklackar och kort kort. Hehe. Men efter ett tag så började hela festen, och det bara öste på med mer folk. Vi var jättemånga där, det fanns inte plats att röra sig, och folk fick stå i utgångarna för att det inte fanns plats inne i lokalen. Gaaaaaaalet värre! Men det var jävligt nice! Vi drack ett par drinkar, och senare när vi alla blev utslängda ur lokalen så fortsatte jag och mina tjejer ut och drack lite till. Sen så fortsatte vi hemmåt. Henni och Suzan sov hos mig. Igår när vi vaknade så åt vi, drack lite vin. Vi gjorde oss i ordning för att senare gå mot centrum. Vi gick en runda, och sen så gick vi till Väsby skolan där alla var. Vi satt där, och drack lite vodka schweppes, hahah återställarna?!
Här kommer lite bilder från i lördags!



sweet 18 party

Tjo bloggen!
Jag är rätt stressad, as usal. Hihih. Jag har gått upp tidigt och fixat naglarna. Detta står på mitt schema :

- Fixa ögonbryn
- Hoppa in i duschen
- Abena och Henni kommer hit kl 14.00
- Syrran ska platta mitt hår
- Jag ska lägga mask
- Syrran ska sminka mig
- Klä på mig
- Ut med tjejerna och möta upp en annan tjej
- Åka till märsta runt 20.00-tiden
- Gå på Jankeys stora sweet 18 party
- Fiesta!
- Förmodligen sova över i Märsta.

Jag har rätt mycket kvar på mitt schema att göra, så jag måste springa iväg nu!
Au revoir!

grillchill i rålis

Igår var jag på Zartosht och åt lunch där med min familj. Runt 13-tiden åkte jag och syrran till centralen och mötte Bersi där, tillsammans åkte vi till Fridhemsplan och väntade på de andra. Vi handlade lite grejer sen så promenerade vi till Rålis, grillade där och hade det skoj. Jag har lite bråttom med att fixa en grej, därför skriver jag ingenting detaljerat. Ni får se några utav bilderna nu, vi hörs bisous!


oh sunny day!

Salut! Ça Va?
Vad gör ni i det härliga vår(nästan-sommar-)vädret? Jag vaknade för ungefär två timmar sen, och hade världens huvudvärk. Igår kväll hade vi gäster hos oss, vi grillade, drack vin och öl. Det var mysigt, men jag fick i mig lite för mycket av det "goda", och jag vaknar alltid jättetidigt när jag druckit kvällen innan. Går upp och städar eller något, haha! Snart ska jag gå ner till banken för några ärenden, eftersom att jag fattar NADA av Nordea's hemsida!!
här får ni en mysig sommar-vår-grill-öl-bild av mig, gotta på av mitt leende! haha!

Pascha deli

Hallå!
Jag har blivit krasslig igen. Fin början på påsklovet, jag diggar't! Igår så åkte jag till forum nacka för att möta upp suzan, vi skulle egentligen åka till rålis, men det blev inte så. Vi hade en vattenpipa, men varken folie eller tång, hahaha så det slutade med att vi gick till Pascha deli på stureplan, satte oss ute och rökte vattenpipa. Det var skönt eftersom att det var så fint väder, men jag hade så jäkla ont i halsen, så det kändes konstigt när jag rökte, men jaja, sällskapet var bra! :)
Vad gör ni ikväll? Jag ska nog på födelsedagskalas, hihi. Även fast jag är rätt krasslig, så blir det ändå av till Diana.
Bilden är tagen på GOOGLE. Här är länken : http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.allakartor.se/venue_images_475/15973_17342914.jpg&imgrefurl=http://www.cafekartan.se/015973/images/&usg=__LUVK5rTosm7yIxRFRVVCx6W-a1k=&h=356&w=475&sz=143&hl=sv&start=0&zoom=1&tbnid=noJ2Sva0gVueJM:&tbnh=141&tbnw=188&ei=kIqpTdWcCMyq8AOiyPm4Ag&prev=/images%3Fq%3Dpascha%2Bdeli%2Bstureplan%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D666%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=363&oei=kIqpTdWcCMyq8AOiyPm4Ag&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=147&ty=70

rasta



it's not a religion, it's a lifestyle - rastafari! <3

Montmartre

Bonjour!
Om ni åker till Paris i sommar så får ni lova mig att besöka Montmarte! Ni kommer inte att ångra er, det är världens mysigaste! Det är där Sacre coeur befinner sig! :) Runt om i Montmarte finns det (såklart) en massa caféer, du kan sätta dig i uteserveringen och släcka törsten med en kall jus d'orange (apelsinjuice, som jag förövrigt halsade i mig 24/7 när jag var där), eller kanske en varm chocolat chaud. Njut av Montmarte, och låt dig bli avmålad. Det sitter nämligen en massa konstnärer som målar av en, karikatyr och allt möjligt! Och så finns det fullt av souvernirbutiker om du vill köpa ett litet minne (eiffeltorn) till dig själv eller till en kompis/släkting!



Så här ser det förövrigt ut, jättefint med gamla gator och byggnader. Denna bild knäppte jag när jag var i Paris april 2010.



Utsikt från Sacre coeur, tror nog att jag redan laddat upp denna i ett äldre inlägg!



Jag och morbrors fru utanför Sacre coeur (håller min teckning i handen, hade precis blivit avmålad) :)



- Vi träffade på Charlie Chaplin där!

Mille bisous


image

en bild från igår kväll

@ friday's

Tills nästa blogginlägg så bjussar jag på den här bilden! Denna tog jag på Friday's, när jag var där med Suzan.

Friday`s® Red Melon - Drinken.

Den var rätt god, smakade en blandning mellan sött och surt, citron och honungsmelon.

Puss på er!

Partey

Halloj!
Igår kväll var vi bjudna på lokalfest, Masina firade sin 18årsdag. Det var rätt mycket folk där, så det blev lite knasigt senare under kvällen, polisen kom dit för att grannarna hade klagat för att det var för mycket oljud. (lokalen låg i en lägenhet) Vissa blev inte tysta efter att polisen hade gett oss en varning, så jag Suzan och Termeh valde att lämna festen. Men kärlek till Masina ändå!
Bättre bilder kommer förmodligen upp lite senare.

UNI

Salut, salut!
Hoppas att ni haft en skön fredag och lördag! Igår kväll så fick vi en massa gäster, mina kusiner kom hit och de skulle äta middag här och titta på vår lägenhet. Invigning typ!
Här ovan, kan ni se en bild på UNISEX, som är en bar/caféteria i Paris. Ligger i Champs Elysées. De har en jättemysig uteservering med värmelampor (har de nästan i alla caféer i Paris, väldigt många iallafall!), men jag tycker det är mycket finare på insidan! De har jätte god milkshakes där. Men jag måste konstatera att jag gillar designen mer än drycken! Rekomenderas ändå!

RSS 2.0